Omgeving


Rondom Vivre à Marçeau vind je voornamelijk bossen en kleine gehuchtjes en voor wie van wandelen houdt is dit een ideale plek. Op ongeveer 7 kilometer van Vivre à Marçeau ligt het meer 'Lac du Tolerme'. Hier kun je heerlijk zwemmen, surfen, vissen of kanoën. Paardrijden kan bij de manege in Gorses (2 km). Op afspraak kun je onder begeleiding buiten gaan rijden.


Saint-Céré

De middeleeuwse stad Saint-Céré ligt op 18 kilometer van Vivre à Marçeau. Hier vind je gezellige terrasjes en restaurants en karakteristieke Franse markten. De stad wordt doorkruist door de Baverivier en wie omhoog kijkt ziet de Torens van Saint-Laurent, overblijfselen van het oude kasteel van de burggraven van Turenne. 


Figeac

Op 27 kilometer van Vivre à Marçeau ligt de stad Figeac. Figeac heeft zich in de Middeleeuwen, op het kruispunt van Auvergne, Rouergue en Quercy ontwikkeld tot een van de meest florerende middeleeuwse steden. Bijzonder is dat een relatief groot deel van de oude bebouwing bewaard is gebleven.


Rocamadour

Rocamadour ligt op 48 kilometer van Vivre à Marçeau en is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat. Boven op de rots ligt een burcht en via een slingerend pad kan men het heiligdom bereiken.